گندزدایی گیاهان در مزرعه زرگیاه
گندزدایی گیاهان دارویی، آموزش جامع و کامل(قسمت دوم)

گندزدایی گیاهان دارویی، آموزش جامع و کامل(قسمت دوم)

استفاده از این روش ضدعفوی کنندگی و گندزدایی مستلزم داشتن اطلاعاتی در خصوص نوع لامپ، مدت زمان تابش،نوع میکروارگانیسم هدف و مواردی از این قبیل می باشید چرا که مدت زمان تابش اشعه برای هر میکروارگانیسم متفاوت و وابسته به متغییر های زیادی می باشد.برای ارائه توضیح در این خصوص ابتدا می بایست برخی از تعارف را مشخص نماییم:

ضریب شدت انرژی لامپ:میزان توان خروجی لامپ اشعه فرابنفش در فاصله یک متری را گویند.

این ضریب به صورت استاندارد در جدول ذیل نمایش داده شده است.

ضریب شدت انرژی لامپ UV
ضریب شدت انرژی لامپ UV

با توجه به موضوع مطرح شده در صدر و اینکه برخی از میکروارگانیسم ها مقاومت بیشتری در برابر اشعه فرابنفش از خود نشان می دهند، در ذیل جدولی فراهم آمده است که طبق آن می توان میزان دوزاژ مورد نیزا برای کشتن این مکروارگانیسم ها را مشاهده نموده و از آنها در جداول بعدی استفاده نمایید:

©در همین زمینه مطالعه نمایید:ضد عفونی کردن گیاهان دارویی، آموزش جامع و کامل (قسمت اول)

جدول لیست باکتری ها با میزان دوزاژ لازم جهت کشندگی

دوزاژ مورد نیاز برای کشتن باکتری ها

 

جدول لیست جلبک ها، مخمر ها و تک یاخته ها با میزان دوزاژ لازم جهت کشندگی

دزاژ لازم برای کشتن جلبک ها و مخمر ها
دزاژ لازم برای کشتن جلبک ها و مخمر ها

 

جدول لیست قارچ ها با میزان دوزاژ لازم جهت کشندگی

دزاژ لازم برای کشتن قارچ ها
دزاژ لازم برای کشتن قارچ ها

 

 

جدول لیست کپک قارچی و ویروس ها با میزان دوزاژ لازم جهت کشندگی

دزاژ لازم برای کشتن کپک قارچی و ویروس
دزاژ لازم برای کشتن کپک قارچی و ویروس

 

 

برای به دست آورن مدت زمانی که برای کشتن میکرو ارگانیسم ها زمان مورد نیاز است از فرمول زیر می توان استفاده نمود:

مدت زمان لازم برای کشتن میکروارگانیسم ها
مدت زمان لازم برای کشتن میکروارگانیسم ها

خب حالا که همه متغییر های مورد نیاز را به دست آورده ایم می دانیم که برای کشتن هر یک از میکروارگانیسم هایی که در جداول قبل به آنها اشاره شد، چه مدت زمانی باید به آنها اشعه فرابنفش بتابانیم.

یک مثال:

برای شما یک مثال نیز انجام خواهیم داد تا بتوانید به خوبی شرایط را درک نموده و از اطلاعات ارائه شده استفاده نمایید و در نهایت محصولات پاکیزه تری را راهی بازار نمایید:

ما پس از انجام آزمایشات میکروب شناسی بر روی یک محصول فرضی خود متوجه شده ایم که یک باکتری(Bacillus anthracis) بر روی محصولاتان وجود دارد که ممکن است مصرف کننده نهایی را دچار مصمومیت غذایی کند.برای از بین بردان آن بر اساس اطلاعات جداول فوق و فرمول های ارائه شده به این شکل اقدام می نماییم:

فرض کنیم دستگاهی ساخته(یا خریده ایم) که به وسیله آن بتوانیم عمل ضدعفونی کردن گیاهان دارویی خود را انجام دهیم، در این دستگاه فاصله لامپ های استفاده شده تا محل سطوحی که مققر است محصولات خود را در آنجا قرار داده و ضدعفونی نماییم ۶۰ اینچ می باشد.

از طرفی می دانیم که طبق جداول برای کشتن شاربن نیاز به ۵۴۲۰ دز انرژی(میکرومتر در ثانیه بر سانتیمتر مربع) خواهیم بود.همچنین ضریب شدت انرزی لامپ در فاصله ۶۰ اینچی برابر با  ۰.۴۲۵ می باشد.در حالی که قدرت لامپ مورد استفاده در دستگاه ضدعفونی کننده ما برابر ۱۲۰۰ میکلومتر بر سانترمتر مربع می باشد، می خواهیم مدت زمان مورد نیاز بر کشتن شاربن را به دست بیاوریم.

طبق فرمول بالا عمل نموده و :

پس برای کشتن شاربن با استفاده از دستگاه ضدعفونی کننده خود می بایست به مدت ۱۰ ثانیه به آن عمل تابش مستقیم صورت پذیرد.

سخن آخر:

سلامت نهایی مصرف کننده، علت همه فعالیت های حوزه گیاهان دارویی ما در مجموعه زرگیاه  می باشد.این سلامت را ما در تلاش هستیم با استفاده از مصرف گیاهانی که خواص دارویی فوق العاده ای دارند به شما منتقل نماییم.در هیمن راستا اولیت های ما از صرفا یک فروشنده به یک دغدغه مند سلامت جامعه تغییر کرده است.

با این دغدغه اقدام به آزمایشات فراوانی در حوزه گندزدایی میکروارگانیسم های موجود و احتمالی در گیاهان دارویی نموده که خلاصه آن را در این مقاله تقدیم حضورتان نموده ایم.

بر خلاف معمول، ما نتایج پژوهش های خود را در خصوص گندزدایی گیاهان دارویی به دلیل بهره برداری مالی نزد خود نگاه نداشته و ترجیه داده ایم که همگان را در این دانش سهیم نموده تا در نهایت مصرف کننده نهایی که شما مردم عزیز هستید در سلامت کامل و با اطمینان اقدام به مصرف گیاهان دارویی و فرآورده های جانبی آن نمایید.

نظرات کاربر
۰ (۰ رای)